понедељак, 14. јануар 2013.

10 Koraka do gubljenja vere u sebe




Evo kako bi izgledalo kada bismo posmatrali i napisali uputsva, korake , osobe koja je uporna u tome da ne ispoštuje dogovor sa samom sobom i svaki put joj uspe da izneveri sebe:

1. Dobro razmisli šta bi trebalo da uradiš da bi ostvario neki svoj cilj, nešto dobro za sebe, a onda nemoj ni početi to da radiš, kad god možeš radi nešto drugo umesto toga.


2. Dobro razmisli kada bi trebalo da počneš, ali nemoj početi tada, najsigurniji način - nemoj početi nikada.


3. Dobro razmisli kako bi trebalo da radiš da bi na kraju bio zadovoljan  rezultatom  i onda ( ako prekršiš predhodna 2 koraka, pa ipak počneš ) nemoj to raditi onako  kako  si ranije promislio, probaj da uveriš sebe da to može drugačije.


4. Ako ipak dobiješ neki rezultet, ali lošiji od onog što si na početku zamislio, ubedi sebe da si to upravo i želeo ili okrivi nekog drugog.


5. Ako ne stigneš do koraka br.3, odnosno ne započneš radnju koja vodi ka cilju, sledi vrlo moćan korak ka gubitku vere u sebe : odustani od cilja, ubedi sebe da ti to uopšte ne želiš.


6. Ako ti ne uspe da ubediš sebe da ne želiš to što zaista želiš, možda će ti uspeti da ubediš sebe da sa tobom nešto nije uredu.


7. Ako rešiš da probaš opet,  ponovi sve isto što si i prošli put radio, jer će u suprotnom možda početi da ti se vraća vera u sebe.

8. Radi sve ovo sa što većim brojem svojih ciljeva , od najjednostavnijih, svakodnevnih, do najvećih - životnih i na pravom si putu potpunog gubljenja vere u sebe.


9. Radi to svaki dan, ako ti ne ide, ako ti je dosadno - budi uporan, smišljaj nove načine koji ne vode ostvarenju cilja, budi kreativan, probaj nešto novo kad god ti padne na pamet da ispoštuješ ono što si sam na početku sebi obećao.


10. Ako radiš suprotno od navedenog, pa ti se ipak vraća vera u sebe, možeš da uradiš nešto  iznenada, kao slučajno , nešto za šta si siguran da će te vratiti na sam početak.



Marijana Vilimonović



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Razvod kao izvor stresa

Ovaj tekst je namenjen osobama koje prolaze kroz proces razvoda, ali i onima koji ih imaju u svom okruženju, kako bi, kao pomagači,  bol...